Telefonisch overleg met uw arts

Telefonisch overleggen met uw arts

 

U kan de dokter spreken op het praktijknummer 09/378 08 69.

 

  • Gelieve uw telefoongesprekken steeds kort en krachtig te houden: zowel arts als patiënt worden niet graag gestoord tijdens de raadpleging.
  • Voor opvolging van medische problemen worden geen telefonische consultaties gedaan. U kan een kort oriënterend advies krijgen. Voor alles wat meer is dient u op consultatie te komen. De dokter doet geen telefonische consultaties.
  • Telefoonhygiëne : Ook uw huisarts moet zich ’s morgens opfrissen, ontbijten, de kinderen klaarmaken en naar school brengen. Het is niet handig om op dat moment de ene telefoon na de andere te krijgen. Mogen wij u vragen om ’s morgens niet te bellen voor 8.30 u. ,tenzij u organisatorisch niet anders kan of tenzij er een urgentie is. Mogen wij u ook vragen om – als het kan – niet op de middag te bellen en ook aldaar de middagpauze (12-13u) te respecteren. Ook uw huisarts heeft nood aan een moment van rust op de middag.
  • Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte vragen, bv. voor het opvragen van laboratoriumresultaten.
  • Een diagnose stellen via een telefonisch vraaggesprek is niet verantwoord en volgens de regelgeving in ons land niet toegelaten.
  • U krijgt steeds een arts aan de lijn tijdens de uren van de raadplegingen.  Tussen 11h en 16h zijn wij meestal op huisbezoek en is het praktisch niet haalbaar om resultaten te bespreken of afspraken in te plannen.

Uw online afspraak in enkele klikken